Mestarietsivä Peppunen

Jos Uskollinen naapuri tarjosi aikuisille Hercule Poirot-tyyppistä ongelmanratkaisun jännitystä, niin lapsia hemmotellaan jo kolmannella Peppus-kirjalla. Mestarietsivä Peppunen, Oshiri tantei (おしりたんてい) on ilmetty Sherlock Holmes, mutta hänen rikosten ratkaisukeinonsa on aivan omaa luokkaansa, se on nimittäin suunnaton pierunpöräytys! Ja se tulee häneltä päästä, joka on – peppu! Tämänkertaisen kirjan alaotsikko on Voittamaton rosvojoukko.

Tämä vuodesta 2012 ilmestynyt lasten etsiväsarja on ollut Japanissa suoranainen lastenkirjailmiö. Kirjat soveltuvat sekä ääneen että itse luettaviksi ja ne tarjoavat lapsille lukemisen ohella myös pikkutehtäviä. Ikäsuositus on 6+, mutta voin kertoa, että 10-vuotias lapsenlapsenikin viihtyy vielä hyvin Peppusen parissa.

Taiteiijanimen Troll taakse kätkeytyy kaksi tekijää: Yōko Tanaka (kirjoittaja) ja Masahide Fukasawa (kuvittaja). Mayu Saaritsan japanista tehty kekseliäs suomennos on hauska ja luova.

Ja senkin on pikkulinnut laulaneet, että lisää on odotettavissa…

Yksi kommentti artikkeliin ”Mestarietsivä Peppunen

  1. Päivitysilmoitus: Mestarietsivä Peppunen, kysymyksiä kääntäjälle – UNIEN KELLUVALLA SILLALLA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s