Bibliografia

Bibliografia noudattaa aakkosjärjestystä pääsääntöisesti japanilaisten kirjailijoiden nimen mukaan. Poikkeuksiakin on. Joissakin tapauksissa hakusanana voi olla esim. kääntäjä.

Aineisto on luokiteltu genren mukaan seuraavasti: haibun, kansansadut, klassinen proosa, klassinen runous, kuunnelmat, kyōgen, lastenkirjallisuus, manga, moderni proosa, moderni runous, näytelmät, nō, teatteri, yleinen kirjallisuus. Raja klassisen ja modernin kirjallisuuden välillä on vuosi 1868, jolloin tapahtui Japanin modernisaation käynnistänyt Meiji-uudistus.

Yleisin kaava:

  • KIRJAILIJAN SUKUNIMI, Etunimi. Nimi japaniksi. Elinvuodet.
  • Suomennoksen nimi. Suomentaja.
  • Kustantaja, ilmestymisvuosi. Sivumäärä.
  • (Alkuteoksen nimi, ilmestymisvuosi) (genre)

Bibliografia

  • HIGASHINO, Keigo 東野圭吾 1958–
  • Uskollinen naapuri. Raisa Porrasmaa.
  • Kustantamo Punainen Silakka, Helsinki, 2020. 288 s.
  • (Yōgisha X no kenshin, 2005) (moderni proosa)
  • HIGASHINO, Keigo 東野圭吾 1958–
  • Myrkyllinen liitto. Raisa Porrasmaa.
  • Kustantamo Punainen Silakka, Helsinki, 2021. 302 s.
  • (Seijo no kyûsai, 2008) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Suuri lammasseikkailu. Leena Tamminen.
  • Tammi, Helsinki, 1993. 351 s.
  • (Hitsuji o meguru bōken, 1982) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Sputnik-rakastettuni. Ilkka Malinen.
  • Tammi, Helsinki, 2003. 252 s.
  • (Supûtoniku no koibito, 1999) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Kafka rannalla. Juhani Lindholm.
  • Tammi, Helsinki, 2009. 648 s.
  • (Umibe no Kafuka, 2002) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Jyrki Kiiskinen.
  • Tammi, Helsinki, 2011. 175 s.
  • (Hashiru koto nu tsuite kataru toki ni boku no kataru koto, 2007) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Norwegian Wood. Aleksi Milonoff.
  • Tammi, Helsinki, 2012. 437 s.
  • (Noruwei no mori, 1987) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • 1Q84. Osat 1 ja 2. Aleksi Milonoff.
  • Tammi, Helsinki, 2012. 793 s.
  • (1Q84, 2009) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • 1Q84. Osa 3. Aleksi Milonoff.
  • Tammi, Helsinki, 2013. 450 s.
  • (1Q84, 2010) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Värittömän miehen vaellusvuodet. Raisa Porrasmaa.
  • Tammi, Helsinki, 2014. 330 s.
  • (Shikisai o motanai Tazaki Tsukuru to, kare no junrei no toshi, 2013) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Maailmanloppu ja ihmemaa. Raisa Porrasmaa.
  • Tammi, Helsinki, 2015. 650 s.
  • (Sekai no owari to Hādo-boirudo Wandārando, 1985) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Miehiä ilman naisia. Juha Mylläri.
  • Tammi, Helsinki, 2016. 282 s.
  • (Onna no inai otokotachi, 2014) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Rajasta etelään, auringosta länteen. Juha Mylläri.
  • Tammi, Helsinki, 2017. 230 s.
  • (Kokkyō no minami, taiyō no nishi, 1992) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Komtuurin surma. Juha Mylläri.
  • Tammi, Helsinki, 2018. 825 s.
  • (Kishidanchō-goroshi, 2017) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Tanssi tanssi tanssi. Antti Valkama.
  • Tammi, Helsinki, 2019. 568 s.
  • (Dansu Dansu Dansu, 1988) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Pimeän jälkeen. Antti Valkama.
  • Tammi, Helsinki, 2020. 209 s.
  • (Afutā dāku, 2004) (moderni proosa)
  • MURAKAMI, Haruki 村上春樹 1949–
  • Vieterilintukronikka. Antti Valkama.
  • Tammi, Helsinki, 2021. 872 s.
  • (Nejimakidori kuronikuru, 1994–1995) (moderni proosa)

  • MURATA, Sayaka 村田沙耶香 1979–
  • Lähikaupan nainen. Raisa Porrasmaa.
  • Gummerus Kustannus Oy, Helsinki, 2020. 126 s.
  • (Konbini ningen, 2016) (moderni proosa)
  • NATSUKAWA, Sōsuke 夏川草介 1978–
  • Kissa joka suojeli kirjoja. Raisa Porrasmaa.
  • Tammi, Helsinki, 2021. 182 s.
  • (Hon o mamorō to suru neko no hanashi, 2017) (moderni proosa)

  • OGAWA, Yōko 小川洋子 1962–
  • Professori ja taloudenhoitaja. Antti Valkama.
  • Tammi, Helsinki, 2016. 286 s.
  • (Hakase no aishita sûshiki, 2003) (moderni proosa)
  • OGAWA, Yōko 小川洋子 1962–
  • Muistipoliisi. Markus Juslin.
  • Tammi, Helsinki, 2021. 362 s.
  • (Hisoyaka na kesshō, 1994) (moderni proosa)

  • SUKEGAWA, Durian 助川ドリアン 1962–
  • Tokuen resepti. Raisa Porrasmaa.
  • Kustannusosakeyhtiö Sammakko, Turku, 2020. 196 s.
  • (An, 2013, 2015) (moderni proosa)
  • Troll (TANAKA, Yōko 田中陽子1976– , kuv. FUKASAWA, Masahide 深澤将秀 1981– )
  • Mestarietsivä Peppunen. Rouva Purppuran tapaus. Mayu Saaritsa.
  • Kustannusosakeyhtio Nemo, Helsinki, 2018. 88 s.
  • (Oshiri tantei. Murasaki fujin no angō jiken, 2015) (lastenkirjallisuus)
  • Troll (TANAKA, Yōko 田中陽子 1976– , kuv. FUKASAWA, Masahide 深澤将秀 1981–)
  • Mestarietsivä Peppunen. Kuuttoman yön jättiläinen. Mayu Saaritsa.
  • Kustannunosakeyhtiö Nemo, Helsinki, 2019. 88 s.
  • (Oshiri tantei. Yamiyo ni kieru kyojin, 2016) (lastenkirjallisuus)
  • Troll (TANAKA, Yōko 田中陽子 1976– , kuv. FUKASAWA, Masahide 深澤将秀 1981–)
  • Mestarietsivä Peppunen. Voittamaton rosvojoukko. Mayu Saaritsa.
  • Kustannusosakeyhtio Nemo, Helsinki, 2020. 88 s.
  • (Oshiri tantei. Fumetsu no settōdan, 2016) (lastenkirjallisuus)
  • Troll (TANAKA, Yōko 田中陽子1976– , kuv. FUKASAWA, Masahide 深澤将秀 1981–)
  • Mestarietsivä Peppunen. Mestarivaras ja mestarietsivä. Mayu Saaritsa.
  • Kustannusosakeyhtio Nemo, Helsinki, 2020. 88 s.
  • (Oshiri tantei. Kaitō vs tantei, 2017) (lastenkirjallisuus)
  • Troll (TANAKA, Yōko 田中陽子1976– , kuv. FUKASAWA, Masahide 深澤将秀 1981–)
  • Mestarietsivä Peppunen. Rauniotemppelin arvoitus. Mayu Saaritsa.
  • Kustannusosakeyhtio Nemo, Helsinki, 2021. 88 s.
  • (Oshiri tantei. Iseki kara no SOS, 2017) (lastenkirjallisuus)
  • Troll (TANAKA, Yōko 田中陽子1976– , kuv. FUKASAWA, Masahide 深澤将秀 1981–)
  • Mestarietsivä Peppunen. Etsivätoimisto vaarassa. Mayu Saaritsa.
  • Kustannusosakeyhtiö Nemo, Helsinki, 2021. 88 s.
  • (Oshiri tantei. Ayaushi tantei jimusho, 2018) (lastenkirjallisuus)
  • Troll (TANAKA, Yōko 田中陽子1976– , kuv. FUKASAWA, Masahide 深澤将秀 1981–)
  • Mestarietsivä Peppunen. Hylätyn hotellin mysteeri. Mayu Saaritsa.
  • Kustannusosakeyhtiö Nemo, Helsinki, 2021. 88 s.
  • (Oshiri tantei. Miharashiso no kaijiken, 2018) (lastenkirjallisuus)

4 kommenttia artikkeliin ”Bibliografia

  1. Ronny Rönnqvist

    Hei Piki,

    Onnittelut hienosta kirjallisuusblogista. Tämä on mielenkiintoinen ja tosi tarpeellinen lisä Japania koskeviin kirjoituksiin. Tällainen sähköinen kommunikaatio on nyt entistä tärkeämpi näinä korona-aikoina. Siitä syystä myös JKY on myös aktivoitunut totisivujemme ylläpidossa ja Facebookissa.

    Parhain terveisin teille molemmille,

    Ronny

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s