Uskollinen naapuri

Huhtikuussa 2020 ilmestyi suomeksi niin ikään Raisa Porrasmaan japanista suomentama Keigo Higashinon rikosromaani Uskollinen naapuri. Kustantaja on Punainen Silakka, japanilaisiin dekkareihin erikoistunut uusi pienkustantamo. Tämä on sen ensimmäinen julkaisu. Suomennos on saatavana kirjana, e-kirjana ja äänikirjana.

Keigo Higashino (s. 1958) on valtavan tuottelias ja suosittu rikoskirjailija Japanissa. Nyt suomennettu Uskollinen naapuri (alkuteos Yōgisha X no kenshin, 容疑者Xの献身, 2005) on hänen kansainvälinen läpimurtoteoksensa.

Kirjailijauransa alussa hän työskenteli myös koulutuksensa mukaisesti sähköinsinöörinä, mutta omistautui pian kokonaan kirjoittamiselle. Hänelle on myönnetty useita kirjallisuuspalkintoja ja hänen laajaa tuotantoaan, joka sisältää muutakin kuin rikoskirjoja, on käännetty useille kielille.

Uskollisessa naapurissa saamme tutustua poliisia avustavaan fysiikan apulaisprofessoriin lempinmeltään ”etsivä Galileo”. Tämä neropatti on keskeinen hahmo useissa Higashinon kirjoissa. Ja kun vastapelurina on toinen matemaatikko, saa lukija seurata henkeään pidätellen nerokkaasti rakennetun mysteerin avautumista.

Lue lisää: Uskollinen naapuri

Higashino on tunnettu siitä, että hän ei anna haastetteluja eikä salli kuviaan käytettävän kirjojensa markkinoinnissa. Harri Römpötin Helsingin Sanomiin kirjoittamassa artikkelissa voi kuitenkin ihailla myös kirjailijan kuvaa. Klikkaa: Älykäs matemaatikko…

Ja pikkulinnut ovat laulaneet, että lähiaikoina Higashinon ystävät voivat saada lisääkin luettavaa suomen kielellä…

5 kommenttia artikkeliin ”Uskollinen naapuri

  1. Päivitysilmoitus: Namiyan puodin ihmeet – koukuttava palapeli – UNIEN KELLUVALLA SILLALLA

  2. Pauliina

    Vaikka en voi kutsua itseäni varsinaiseksi dekkarien ystäväksi, niin täytyy sanoa, että tämä oli kiva lukuelämys. Äimistyttävää oli, että dekkarin voi rakentaa näinkin: aloittaa tarkalla rikoksen kuvauksella ja silti rakentaa jännityksen, joka säilyi alusta loppuun. Loppu oli aika kamala, mutta toisaalta hyviä vaihtoehtoja ei tainnut olla tarjolla.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s